De Elf van Niel

Jan en Maria waren twee hardwerkende mensen uit Niel die hielden van katten. Heel hun leven hadden ze al katten gehad en verzorgd.

Twintig jaar geleden kwamen Taco en Bam Bam in hun leven; twee speelse katers die aangewaaid waren op een zomerse dag en die, na de aaitjes en het lekkere eten van Jan en Maria, niet van plan waren om ooit nog weg te gaan. Zij mochten binnen en buiten en in de werkmansbuurt waar ze nu woonden konden zij zich goed amuseren. Al snel maakten Taco en Bam Bam vriendjes en nodigden zij hun uit om eens op bezoek te komen. Geregeld organiseerden de twee katers een feestje in de tuin en Jan en Maria zagen dat het goed was.

Maar de buurt ging achteruit en sommige buurpoezen kregen thuis niet meer de zorg die ze verdienden. Taco en Bam Bam kwamen af en toe naar huis met een vriendje die uitgehongerd of onderkomen was. Jan en Maria lieten hun groot hart voor de poezen zien en begonnen die aangelopen sukkelaars dan ook maar mee te verzorgen. Iedereen werd gesteriliseerd of gecastreerd en kreeg de nodige zorg van de dierenarts. Het koste hun handenvol geld en slapeloze nachten maar alle poezen werden terug gezond en hadden een goede thuis.

Nu zijn Jan en Maria echter oud en gaat het niet meer om voor hun schatten te zorgen; zij moeten naar een rusthuis om zelf de goede verzorging te krijgen. Ondertussen is hun “kroost” aangegroeid tot elf. Taco en Bam Bam, ondertussen de twintig al gepasseerd, zijn er nog altijd;  de jongste aanwinst, Sloeber, is een dik jaartje oud. Het was hun grootste wens dat ook voor de jongens gezorgd werd. Asielen werden aangeschreven maar niemand wou de volledige groep aanvaarden. De oudjes werden bedreigd met euthanasie.

Poezenplaneet VZW Betekom besloot om moeite te doen om deze groep op te vangen. Wekenlang werd gewerkt om plaats te maken voor deze jongens en meisjes; afspraken werden gemaakt met de dierenartsen. Vandaag, zaterdag 13 mei 2017, is het zover. We beginnen met de logistieke operatie om de groep over te brengen en te integreren in onze opvang.

Alleen dankzij de inzet van onze vrijwilligers en de steun van iedereen kunnen wij zo een taak aan.

Wij hopen natuurlijk dat we voor al deze poezen een goede adoptieplaats vinden maar voor de aller oudsten hebben we hier mooie plaatsjes klaargemaakt waar ze nog een rustige oude dag kunnen slijten.

Wilma, 17 jaar, is ingeslapen een week voor de verhuis...

 

Vandaag, 3 december 2017, vertrekt Lisa als laatste uit de groep van Niel naar haar nieuwe gezin. Alle poezen hebben een goede nieuwe thuis gevonden, onze taak is volbracht.

Dit succesverhaal is wat ons motiveert om ons blijvend in te zetten voor de opvang en verzorging van die dieren die door omstandigheden door hun baasjes moeten afgestaan worden. Het is ook voor die mensen soms een grote steun, wetende dat hun lieverds niet aan hun lot overgelaten worden, maar goed verzorgd op zoek kunnen gaan naar een nieuwe toekomst.

Poezenplaneet VZW probeert om voor die poezen een goede thuis te vinden; diegenen die niemand kunnen overtuigen worden hier verzorgd en opgevangen in de best mogelijke omstandigheden, met de grootste liefde en sociale contacten, desnoods tot het einde hunner dagen.

<h3>Sloeber<h3\>

Sloeber

<h3>Rambo<h3\>

Rambo

<h3>Pruts<h3\>

Pruts

<h3>Mimi<h3\>

Mimi

<h3>Moeke<h3\>

Moeke

<h3>Liza<h3\>

Liza