Verzorging

Wij willen onze poezen graag goed verzorgen. Om hun stress te verminderen zitten ze in kleinere leefgroepen samen of zelfs apart als ze niet kunnen samenleven met soortgenoten. Hiervoor  is het natuurlijk noodzakelijk dat er ook voldoende kattenbakken voorzien worden. Als kattenbakvulling gebruiken wij “Biokat’s Fresh”, waardoor de geur zeer goed geneutraliseerd wordt en die aangenaam aanvoelt aan de pootjes. Hiervoor worden we gesteund door dierenwinkel “Troetels” uit Ramsel.

Ook de voeding vinden wij zeer belangrijk. Wij proberen, in de mate van het mogelijke, zoveel mogelijk met goede, uitgebalanceerde voeding te werken. Onze kittens krijgen de ganse tijd ze bij ons verblijven Royal Canin; eerst Babycat of Weaning, dan overschakelen naar Kitten of Growth. Vooral het eerste levensjaar is het belangrijk dat ze, dank zij de beste voeding, een goede basis kunnen leggen voor hun latere leven.

Dieren met problemen aan de nieren of problemen met blaasgruis of voedselintolerantie, wat meer en meer voorkomt,  krijgen bij  ons aangepaste dieetvoeding eveneens hoofdzakelijk van Royal Canin.

Onze volwassen opvangpoezen krijgen hoofdzakelijk Royal Canin Shelter voeding gemengd met de betere voeding die we via voedselinzamelingen kunnen ophalen. Dit moeten we doen om onze kosten te drukken en hiervoor mogen we rekenen op de steun van MaxiZoo en AVEVE. Toch proberen we deze mengeling zo hoog kwalitatief als mogelijk te houden.

Onze dierenartsen volgen de gezondheidssituatie van onze poezen op de voet. Wekelijks komt één van hen ter plaatse en maandelijks wordt er door hen een controle uitgevoerd op gebied van hygiëne en verzorging. Voor de gezondheid van onze poezen worden kosten noch moeite gespaard en onze artsen gaan niet zelden tot het uiterste om een leventje te redden.

 

  • DAP Griet Verlinden uit Nieuwrode
  • Dierenkliniek Kruisbos uit Wezemaal
DAP Griet Verlinden
kruisbos
  • Natural Pawconnect
    Gedragstherapeut
    Fabienne Vandeven
Fabienne Vandeven